Πληθαίνουν από χθες ανά την Ελλάδα τα δημοσιεύματα που χρίζουν την ΑΕΛ φαβορί για την άνοδο στην SL1 για τη νέα χρονιά, τουλάχιστον σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες του βορρά, καθώς προκάλεσε αίσθηση το γεγονός ότι μετά τον Μπαριέντος, ανακοίνωσε χθες την απόκτηση και του 27χρονου κυνηγού, Παναγιώτη Μωραϊτη, που βρίσκεται σε μια εξόχως παραγωγική ηλικία και προέρχεται από μια γεμάτη χρονιά στη μεγάλη κατηγορία με την ομάδα του Βόλου.

Επιπλέον, άπαντες στέκονται στο γεγονός ότι οι “βυσσινί” εξασφάλισαν αδειοδότηση και κάνουν επιτέλους μεταγραφές χωρίς ηλικιακούς περιορισμούς, σε αντίθεση π.χ. με τον Ηρακλή, ενώ επισημαίνουν ταυτόχρονα ότι για να πειστεί να υπογράψει αυτή τη στιγμή ο Μωραϊτης, ώστε να παίξει για πρώτη φορά στη δεύτερη κατηγορία, σημαίνει πως υπάρχουν εγγυήσεις και για περαιτέρω ενίσχυση του ρόστερ με παίκτες από το περιβάλλον της Super League.

Πρώτος και καλύτερος εμφανίζεται αυτή τη στιγμή ως στόχος ο 25χρονος ακραίος επιθετικός Αντώνης Τριμμάτης του Ατρομήτου, που είχε φέτος 9 συμμετοχές με την ομάδα των δυτικών προαστίων και ένα γκολ.

Ταυτόχρονα οι “βυσσινί” αναζητούν με βεβαιότητα έναν ακραίο μπακ για κάθε πλευρά, επίκειται η ανακοίνωση του Άγγελου Οικονόμου στα αμυντικά χαφ, ενώ σύμφωνα με τον Δερμιτζάκη, θα μείνουν και 1-2 θέσεις για να “κλείσουν” αργότερα, καθώς πάντα ενδιαφέρει ένας στόπερ κι ένας δημιουργικός μεσοεπιθετικός.

Θυμίζουμε ότι πλην των προαναφερομένων, η ΑΕΛ έχει αποκτήσει ήδη και τους Κρητικό, Πασσά, Περντρέου, με την απόκτηση Μωραϊτη να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχώρησης του Φατάι.

Η ανακοίνωση για τον Μωραϊτη:

“Η ΠΑΕ ΑΕΛ ανακοινώνει την απόκτηση του Παναγιώτη Μωραΐτη, ο οποίος υπέγραψε διετές συμβόλαιο με την ομάδα μας ως τον Ιούνιο του 2026. Είναι 27 ετών, γεννημένος τον Φεβρουάριο του 1997. Αγωνίζεται στη θέση του σέντερ φορ και έχει ύψος 1.80.

Ο έμπειρος επιθετικός έχει αγωνιστεί σε Απόλλωνα Σμύρνης, Παναιτωλικό, Παναχαϊκή, Μπούντουσνοστ (Μαυροβούνιο) και Μπόρατς Μπάνια Λούκα (Βοσνία). Ο Μωραϊτης τη φετινή περίοδο αγωνιζόταν στη Super League με την ομάδα του Βόλου, με την οποία μέτρησε 30 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ πέτυχε και 5 γκολ. Του ευχόμαστε να είναι υγιής, να έχει μια παραγωγική χρονιά και να βοηθήσει την ΑΕΛ στον στόχο της ανόδου στη Super League”.

Share.
Exit mobile version