Ο Πρωθυπουργός παρέπεμψε τον Λευτέρη Αυγενάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ με αίτημα τη διαγραφή του μετά το περιστατικό με εργαζόμενο στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», σύμφωνα με πηγές του κυβερνώντος κόμματος. Μετά την προβλεπόμενη παροχή εξηγήσεων η Επιτροπή θα επικυρώσει την ανωτέρω εισήγηση.

Εν τω μεταξύ, μετά τη συνάντηση που είχε ο βουλευτής Ηρακλείου με τον κ. Τασούλα, ο Πρόεδρος της Βουλής αποφάσισε την επιβολή μομφής για ανάρμοστη συμπεριφορά και τον αποκλεισμό του από τις επόμενες συνεδριάσεις του Κοινοβουλίου.

Η συμπεριφορά του συναδέλφου Λευτέρη Αυγενάκη στο χώρο του αεροδρομίου ήταν απαράδεκτη. Ζήτησα και τον είδα, μου έδωσε εξηγήσεις για την συμπεριφορά του, αντιλαμβάνομαι ότι ζήτησε και δημόσια συγγνώμη για αυτή τη συμπεριφορά. Αλλά δεν μπορώ να δεχτώ αυτή την συγγνώμη από εκπρόσωπο του κοινοβουλίου που έχει την στοιχειώδη υποχρέωση να υπηρετεί το κύρος του” τόνισε ο κ. Τασούλας.

Η συμπεριφορά του, που όλη η Ελλάδα είδε, είναι καταφρόνηση του θεσμού, γιατί τον υπονομεύει. Είμαι υποχρεωμένος να υποβάλλω κατά του κ. Αυγενάκη την ποινή της μομφής για ανάρμοστη συμπεριφορά και του αποκλεισμού από τις επόμενες συνεδριάσεις του κοινοβουλίου” πρόσθεσε.

  • Ωστόσο, σύμφωνα με νεότερη εξέλιξη, αρνείται να παραδώσει την έδρα ο Λευτέρης Αυγενάκης, μετά την απόφαση του πρωθυπουργού να τον διαγράψει από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ.

Σε ανάρτησή του, ανακοινώνει την απόφασή του να παραμείνει βουλευτής Χανίων. «Θα συνεχίσω να υπηρετώ τους πολίτες της Κρήτης με το ίδιο πάθος», αναφέρει χαρακτηριστικά.

ΠΗΓΗ

Share.
Exit mobile version